Reteta Budinca de ovaz la cuptor - Desert Bucatarasul Bob
Ingrediente
Budinca de ovaz la cuptor
200 gr fulgi mari de ovaz
500 ml lapte (poate fi de migdale sau lapte light de cocos)
2 oua mari
50 gr unt topit (sau unt de cocos topit)
150 gr zahar (poate fi brun)
1 lingurita praf de copt
1/2 lingurita scortisoara macinata
1 lingurita esenta de vanilie
1 priza sare
5 linguri fructe (coacaze negre/rosii, afine, cuburi de mere sau pere, felii de banane)
500 ml lapte (poate fi de migdale sau lapte light de cocos)
2 oua mari
50 gr unt topit (sau unt de cocos topit)
150 gr zahar (poate fi brun)
1 lingurita praf de copt
1/2 lingurita scortisoara macinata
1 lingurita esenta de vanilie
1 priza sare
5 linguri fructe (coacaze negre/rosii, afine, cuburi de mere sau pere, felii de banane)
Portii: 5-6
Preparare
Budinca de ovaz la cuptor
- Se pun fructele pe fundul unei tavi termorezistente de 25 x 15 cm (sau patrata de 20 x 20 cm; cu pereti mai inalti).
* am folosit coacaze negre congelate; le-am pus in tava direct din congelator si a fost ok
** nu e nevoie sa cantariti fructele, adaugati suficiente cat sa acoperiti intr-un singur strat fundul tavii. - Se amesteca laptele cu zaharul si sarea pana se topeste, se adauga oualele batute, untul topit, scortisoara, vanilia si praful de copt.
- Se toarna acest amestec peste ovaz. Se toarna amestecul in tava, peste fructe.
- Se coace la 170C timp de 50-55 minute, pana budinca e umflata in tava si e usor rumena deasupra.
- Se serveste calduta sau la temperatura camerei.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu