Saleuri cu carne tocata si ciuperci

Saleuri cu carne tocata si ciuperci



Ingrediente 
Saleuri cu carne tocata si ciuperci

3 rulouri aluat foietaj (cumparate sau preparate in casa)
1 ou (pentru uns aluatul)
seminte de chimen
Umplutura
250 gr carne tocata
500 gr ciuperci (champignon)
100 gr miez de paine veche
1 morcov
1 ceapa
1 fir de cimbru
2-3 fire marar
1/4 legatura patrunjel
1 galbenus de ou
2-3 linguri ulei
sare, piper negru
Bucati: 60

Preparare 
Saleuri cu carne tocata si ciuperci

  1. Pentru umplutura se pun cateva linguri de ulei intr-o tigaie cat mai larga si se adauga ceapa tocata marunt si morcovul ras. Cand se inmoaie un pic (cam 2-3 minute) se adauga ciupercile (curatate de picioruse) taiata felii. Se soteaza la foc mare pana apa lasata de ciuperci se evapora. Se presara sare si piper negru in timp ce sotati.
  2. Se pune continutul tigaii peste carnea trecuta o data prin masina de tocat. Se adauga verdeturile tocate si se mai presara putina sare si piper. Se adauga painea inmuiata in apa sau lapte si apoi stoarsa bine. Se amesteca usor cu mana si apoi se trece compozitia inca o data prin masina de tocat carne. Ideea e sa aveti un amestec mai pastos care sa poata fi spritzat usor pe aluat.
  3. Adaugati galbenusul si amestecati acum doar cu o furculita. Puneti umplutura intr-un spritz de patiserie.
  4. Se ia fiecare foaie de aluat si se intinde usor (doar treceti cu sucitorul de cateva ori pe lungime si de cateva ori pe latime). Se taie in doua pe latime.
  5. Se spriteaza umplutura pe latime (paralel cu taietura) randuri groase de un deget, la distanta  cam de doua degete unele de altele (mi-au intrat 3 randuri pe fiecare foaie; vezi poza 2).
  6. Acoperiti carnea cu cealalata foaie de aluat. 
  7. Bateti oul cu 1 lingura de apa si ungeti bine aluatul intre randurile de carne. Intepati zonele unse in cateva locuri cu dintii unei furculite.
  8. Acoperiti carnea cu cealalta jumatate de aluat. Apasati foarte bine aluatul intre straturile de carne (vezi poza 3).
    * repetati acest procedeu cu celelalte foi de aluat si restul de umplutura
  9. Trageti "placintele" pe funduri de lemn. Introduceti-le in congelator pana sunt semi-inghetate (cam 2 ore).
  10. Scoateti "placintele" din congelator si cu un cutit mare si lat taiati felii groase de un deget perpendiculare pe randurile de carne (vezi poza 4).
  11. Ungeti aluatul deasupra cu ou batut si presarati seminte de chimen (sau de susan, sare mare).
  12. Asezati feliile taiate in tavile cuptorului (acoperite cu hartie de copt) la distanta unele de altele, fiindca se vor umfla si se vor rasturna in timpul coptului.
  13. Coaceti fiecare tura la 200C pentru aprox. 15 minute (pana foietajul e umflat si placut rumen).










0 comentarii:

Trimiteți un comentariu