Tarhon in otet - Retete Condimente Bucatarasul Bob
Ingrediente
Tarhon in otet
tarhon
otet de vin alb (9%)
sare de muraturi
otet de vin alb (9%)
sare de muraturi
Preparare
Tarhon in otet
- Citeste aici despre cele doua tipuri de tarhon, ca sa fii sigur ca-l folosesti pe cel potrivit, aromat. Se spala bine tarhonul, se scurge si apoi se lasa sa se usuce complet.
- Se iau frunzele de tarhon de pe tije. Se indeasa in borcanele (spalate cu apa fierbinte si uscate complet). Se apasa cu dosul unei linguri sa intre bine in borcan.
- Se dizolva sarea in otet (cam 50 gr sare la 1 l otet), apoi se toarna peste tarhon pana acesta e complet acoperit.
* nu e obligatoriu sa adaugati sare, doar ca aceasta mareste "viata" conservei; dar si fara sare rezista peste iarna - Se infileteaza capacul si se pastreaza borcanele in camara racoroasa sau frigider. Tarhonul se toaca cand il folositi. E bun in ciorbele cu smantana (de fasole, de cartofi, perisoare cu smantana sau de porc ardeleneasca). Otetul de pe el e bun pentru acrit ciorbe sau in dressinguri/marinate/sosuri.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu